Przeczytaj całość
Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Bocuse d’Or jest marzeniem, tak powiedział uczestnik poprzedniej edycji polskiej selekcji tego najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie.
Żeby spełniać swoje marzenia, trzeba mieć nieograniczoną wyobraźnię, motywację i determinację oraz szczyptę smaku w pełnym tego słowa znaczeniu.
Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się już niebawem.
Przed nami kolejna krajowa selekcja poprzedzona PREELIMIANACJAMI.
W tym roku również Komitet Wykonawczy podjął decyzję o przeprowadzeniu wstępnych eliminacji, w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy zaprezentują się w ostatecznej rozgrywce podczas krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2019, która odbędzie się w listopadzie tego roku.
Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogli zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).
Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Formularz aplikacyjny poza CV kandydata, zawierał dwa szczegółowe przepisy potraw opatrzone zdjęciami. Kandydaci mieli przygotować dwa dania: mięsne i wege. Nadesłane propozycje były bardzo ciekawe, co pokazuje, iż polscy kucharze mają ogromny potencjał i wyobraźnię kulinarną.
Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym oraz receptur, Komitet Wykonawczy pod przewodnictwem Adama Chrząstowskiego, Prezydenta Akademii Bocuse d’Or Poland, wytypował 8 szefów kuchni do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland 2019. Poniżej podajemy nazwiska szefów w kolejności alfabetycznej:
Wszystkim Szefom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnych etapach konkursu!
PREELIMINACJE odbędą się pod koniec czerwca 2019 roku w Akademii Kurta Schellera.
Partnerami wydarzenia są:
Akademia Kurta Schellera, Gastro Magic Service, 123Gastro
Przed nami kolejna krajowa selekcja poprzedzona PREELIMIANACJAMI.
Przeczytaj całość
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Przeczytaj całość
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku
Przeczytaj całość
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.
Przeczytaj całość
Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland