Przeczytaj całość
Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland w drodze na europejską selekcję Bocuse d'Or 2024, która odbędzie się w Trondheim w Norwegii!
POT jest organizacją państwową, utworzoną w celu wzmocnienia promocji Polski w dziedzinie turystyki w kraju i za granicą. Nadzór nad Polską Organizacją Turystyczną sprawuje Minister Sportu i Turystyki.
Celem porozumienia jest promocja polskiej turystyki kulinarnej poprzez start polskiej drużyny w tak prestiżowym konkursie kulinarnym oraz wykorzystanie potencjału szefów kuchni z Akademii Bocuse d’Or Polska w zaplanowanych działaniach promocyjnych Polskiej Organizacji Turystycznej na świecie.
- Bardzo się cieszę, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Naszym Partnerem w przygotowaniach polskiego kandydata Kamila Tłuczka do europejskiej selekcji Bocuse d’Or 2024. Jestem przekonany, że Kamil zaprezentuje się dobrze wśród pozostałych 19 krajów Starego Kontynentu, biorąc pod uwagę, że bogate dziedzictwo gastronomiczne jest tym co nas wyróżnia na arenie międzynarodowej – powiedział Jacek Krawczyk, prezes zarządu Bocuse d’Or Poland.
Przeczytaj całość
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Przeczytaj całość
Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or.
Przeczytaj całość
Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025.
Przeczytaj całość
27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie.