Przeczytaj całość
Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
- Rozpoczęliśmy od produktu, który określi/ zdeterminuje temat tej edycji: mięso z kością, 5 wyśmienitych plastrów z ćwierćtuszy przedniej cielęciny dostarczone przez sponsora Viande de veau française z narzuconym/wyznaczonym sposobem pieczenia, tak by oceniony został talent kandydatów w tym zakresie, który jest niezbędny na tym poziomie doskonałości.Chcemy również zachęcić kandydatów do pokazania swoich umiejętności, innowacji, estetyki i unikalnych gustów i smaków w dowolnym temacie (warzywa, o al…) stworzonego, aby odzwierciedlał ich osobowość. To wyzwanie jest ekscytujące, przekształca klasyczne danie w nowoczesne dzieło, które jest melodią swoich czasów - wyjaśnia Régis Marcon, Prezydent komitetu.
- To ważne by Szef kuchni wiedział, jak kontrolować/ sprawować kontrolę nad metodą kulinarną, aby wydobyć z produktu jak najwięcej i uzyskać idealne cięcie. (carving – krojenie mięsa). To powód, dla którego zdecydowaliśmy się położyć ponownie nacisk na instynkt i indywidualne mistrzostwo - dodaje Jérôme Bocuse.
W tym roku Międzynarodowy Komitet Organizacyjny pragnie umieścić niektóre kulinarne podstawy w samym sercu konkursu, aby stworzyć atmosferę panującą w kuchni: subtelna mieszanka zapachów, aromatów i dźwięków kuchennych, przyborów do gotowania, ale także odpowiednie połączenie doskonałego know-how i podejścia opartego na instynkcie.
Przeczytaj całość
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Przeczytaj całość
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku
Przeczytaj całość
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.
Przeczytaj całość
Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland