Przeczytaj całość
Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
W dniach 26 – 30 stycznia 2019 roku wszystkie oczy świata wielkiej gastronomii będą zwrócone na Lyon i Wielki Finał Bocuse d’Or oraz Coupe du Monde de la Patisserie.W tym czasie rodzinne miasto ś.p. Paula Bocuse przeżyje niemałe oblężenie ludzi kultury, sztuki kulinarnej i cukierniczej, fanów międzynarodowych smaków oraz wszystkich spragnionych gastronomicznych emocji na najwyższym poziomie. To wyjątkowe wydarzenie zrelacjonują największe media na świecie.
A mówimy o tym, ponieważ przynależność do wielkiej i wspaniałej Rodziny Bocuse d’Or jest ogromnym wyróżnieniem jak również przywilejem.
Po raz pierwszy bowiem, Akademia Bocuse d’Or Poland będzie miała wyjątkową okazję zaprezentować się w pełnej okazałości w najbardziej prestiżowym miejscu – STREFIE VIP CHEF’S VILLAGE- podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or i Coupe du Monde de la Patisserie w Lyonie.
W ciągu 5 dni polscy szefowie kuchni pod batutą Adama Chrząstowskiego, Łukasza Konika, Tomasza Milewskiego i Michała Soliwody będą promować Polskę. Dumni z naszego dziedzictwa kulinarnego i kultury oraz świadomi wysokiej jakości naszych regionalnych produktów będą rozsławiać tradycje
i smaki Polski na arenie międzynarodowej.
Tym większe budzi to emocje, gdyż pokażą się oraz polskie dobra narodowe wśród znakomitych, światowej sławy szefów kuchni jak: Jerome Bocuse, Alex Atala, Thomas Keller, Francois Adamski, Regis Marcon, Mauro Colagreco, Elena Arzak oraz wśród wielu innych autorytetów kulinarnych.
To szczególne wydarzenie, które odbywa się raz na dwa lata i skupia w ciągu 5 dniu najznakomitsze nazwiska światowej gastronomii. Ponad 400 szefów kuchni i cukierni obserwuje zmagania najlepszych cukierników i kucharzy z
24 krajów.W jury obu konkursów zasiadają wielkie autorytety światowej gastronomii, które trudno spotkać w jednym miejscu, a tu jest to możliwe. Publiczność jest liczona w tysiącach, ponad 900 dziennikarzy z całego świata relacjonuje na żywo zmagania najlepszych w tej jedynej w swoim rodzaju kulinarnej imprezy.
To niebywała możliwość i ogromna szansa dla Polski kulinarnej by zaistnieć
w pełnej krasie na międzynarodowej scenie gastronomicznej wzbudzając zainteresowanie profesjonalistów.
Dlatego będziemy w Lyonie by pokazać siłę polskiej gastronomii i naszych rodzimych produktów!
Zapraszamy do współpracy PARTNERÓW, którzy chcieliby zaprezentować swoje produkty w polskiej strefie – Have a taste of Poland!
W dniach 26 – 30 stycznia 2019 roku wszystkie oczy świata wielkiej gastronomii będą zwrócone na Lyon i Wielki Finał Bocuse d’Or oraz Coupe du Monde de la Patisserie.
Przeczytaj całość
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Przeczytaj całość
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku
Przeczytaj całość
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.
Przeczytaj całość
Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland