Przeczytaj całość
Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2023!
Kamil Tłuczek, szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique Rzeszów zwyciężył w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2023.
Już dzisiaj zachęcamy wszystkich fanów marki Bocuse d’Or, a tym samym miłośników dobrej kuchni do udziału w kolejnych kolacjach z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour, które odbędą się niebawem.
30 września - Ostrowiec Świętokrzyski
7 października - Poznań
13 października - Warszawa
30 września o godzinie 19.00w Hotelu Red i Restauracji Siesta odbędzie się czwarta z kolei kolacja z cyklu ON TOUR pod batutą gospodarza, szefa Mirosława Ciołaka, który przygotuje specjalne menu razem z Adamem Chrząstowskim Head Chef’em Akademii Bocuse d’Or Poland oraz Michałem Markowiczem członkiem Akademii Bocuse d’Or Poland.
Będzie to doskonała okazja dla wszystkich miłośników wysublimowanych smaków z nutą dobrodziejstw ziemi świętokrzyskiej, aby skosztować autorskiego menu z ręki mistrzów.
Bilety na kolacje do nabycia:
Tel.: 41 266 61 21
e-mail: recepcja@hotelred.pl
hasło: kolacja Bocuse d’Or
7 października zapraszamy do Chef's Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu, gdzie gospodarzem już piątej z cyklu kolacji będzie szef Ernest Jagodziński, członek Akademii Bocuse d’Or Poland, srebrny medalista polskiej selekcji 2019, juror edycji 2021 oraz trener i uznany juror konkursów kulinarnych w kraju i za granicą. Ambasador Koppert Cress w Polsce.
Swoją kompozycję dań zaprezentuje również Adam Chrząstowski najważniejszy w Akademii Bocuse d’Or Poland, od 32 lat wielki autorytet w branży gastronomicznej, szef kuchni Restauracji Bałkańska Dusza oraz juror degustacyjny Bocuse d'Or Europe 2018, 2020, 2022.
Bardzo się cieszymy, że w tym gronie zobaczymy również Dawida Cieślińskiego commis szefa Jakuba Kasprzaka w polskich eliminacjach Bocuse d’Or 2021 oraz Bocuse d’Or Europe Team Poland 2022. Bardzo utalentowany, młody adept sztuki kulinarnej z poznańskiej szkoły gastronomicznej, który ciężką pracą i zaangażowaniem pokazał się z najlepszej strony w Team Poland w kraju i w Budapeszcie.
Bilety na kolację do nabycia:
Tel.: 731 400 419
e-mail: kontakt@chefstable.com.pl
UWAGA: dostępne jest tylko 20 miejsc, więc kto pierwszy ten lepszy
13 października zapraszamy do Warszawy, gdzie w restauracji La Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Warsaw Victoria odbędzie się ostatnia tej jesieni kolacja On TOUR, której gospodarzem będzie szef Paweł Kałuski. Czołowa postać polskiej sceny kulinarnej, piastował stanowisko szefa kuchni w wielu zagranicznych hotelach sieciowych, juror w konkursach kulinarnych.
Udział w specjalnym menu tego wieczoru będzie miał Tomasz Purol, szef kuchni sopockiej restauracji White Marlin, członek Akademii Bocuse d’Or Poland, trener Team Poland Europe 2020.
Ponadto w Warszawie swoje dania zaprezentuje Adam Chrząstowski, który swoim doświadczeniem i wyjątkowym smakiem wesprze swoich kolegów po fachu i z pewnością pozytywnie zaskoczy gości.
Zapytania i rezerwacje:
Michał Nasiłowski - Kierownik Restauracji
e-mail: michal.nasilowski@sofitel.com
tel.: +48 502 198 254
Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland
Partnerzy wydarzenia: MOWI Supreme, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, MEIKO Polska, Evian
Przeczytaj całość
Kamil Tłuczek, szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique Rzeszów zwyciężył w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2023.
Przeczytaj całość
Bocuse d’Or jest marzeniem wielu szefów kuchni na całym globie, a wygrana w międzynarodowym finale w Lyonie przepustką do wielkiego kulinarnego świata.
Przeczytaj całość
Już oficjalnie i z wielką przyjemnością pragniemy poinformować, że firma MOWI POLAND została ZŁOTYM SPONSOREM jesiennej edycji Bocuse d’Or Poland 2023.
Przeczytaj całość
Już po raz czwarty Akademia Bocuse d’Or Poland pod batutą Adama Chrząstowskiego organizuje polską selekcję Bocuse d’Or.