16 krajów powalczy w Bocuse d'Or Europe w Tallinie!

2020-09-28

W dniach 15 - 16 października 16 europejskich szefów kuchni weźmie udział w Bocuse d'Or Europe w Tallinie w Estonii. Dziesięciu najlepszych zakwalifikuje się do wielkiego finału, który odbędzie się 1 i 2 czerwca 2021 w Lyonie (Francja). Honorowym Prezydentem konkursu jest brytyjska ikona kulinarna Clare Smyth.

Clare Smyth otworzyła swoją pierwszą solową restaurację Core w sierpniu 2017 r. Zaledwie osiem miesięcy po otwarciu Core została uznana za najlepszą restaurację przez GQ Food and Drink Awards, a Clare została uznana za najlepszą szefową kuchni na świecie przez World’s 50 Best Restaurants. W maju Clare zorganizowała prywatne przyjęcie weselne z okazji królewskiego ślubu Meghan i Harrego, które ugruntowało jej reputację kulinarnej ikony Wielkiej Brytanii.

To wielki zaszczyt zostać wybrany na honorowego prezydenta Bocuse d'Or Europe, wydarzenia, które skupia najlepszych młodych szefów kuchni z całej Europy - mówi Clare SmythNaprawdę nie mogę się doczekać doświadczenia profesjonalizmu i umiejętności, które zaprezentują szefowie kuchni, także zobaczenia w Tallinie! - dodała.

Clare Smyth za stołem honorowym towarzyszyć będzie przewodniczący jury Philip Tessier, który sam zdobył srebro w konkursie Bocuse d'Or w 2015 roku oraz zasiadał w polskiej selekcji Bocuse d’Or 2019.

W siódmej edycji europejskiej wybrano 17 uczestników:

Bocuse d'Or Europe odbywa się od 15 do 16 października w Saku Suurhall w Tallinie. Wydarzenie będzie transmitowane na żywo na oficjalnej stronie bocusedor.com oraz w kanałach sieci społecznościowej Bocuse d'Or. Tak więc wszyscy fani i miłośnicy jedzenia mogą śledzić konkurencję pomimo ograniczeń Covid-19.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Bocuse d'Or Europe 2020 za nami!

    Ogromne emocje za nami. I chociaż nasi reprezentanci nie awansowali do Wielkiego Finału w Lyonie to bez wątpienia dali nam powód do dumy ze swojego występu w Europie wśród najlepszych szefów kuchni Starego Kontynentu. 

    2020-10-17
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 

    Z wielką przyjemnością informujemy, że Partnerem naszych przygotowań i wyjazdu na europejską selekcję Bocuse d'Or 2020 do Tallina został Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, a tym samym Poland Tastes Good. 

    2020-10-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    16 krajów powalczy w Bocuse d'Or Europe w Tallinie!

    W dniach 15 - 16 października 16 europejskich szefów kuchni weźmie udział w Bocuse d'Or Europe w Tallinie w Estonii. Dziesięciu najlepszych zakwalifikuje się do wielkiego finału, który odbędzie się 1 i 2 czerwca 2021 w Lyonie (Francja). 

    2020-09-28
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Kolejny krok Bocuse d’Or Team Poland do Tallina!

    Poza ścisłym gronem, które pracuje z naszym kandydatem i jego pomocnikiem, w tym roku Akademia Bocuse d’Or Poland zaprosiła wielu znakomitych szefów kuchni, wybitne autorytety w branży gastronomicznej, którzy jako Chefs Patrons chętnie wspierają radą i doświadczeniem Jakuba podczas treningów. 

    2020-07-01
    Przeczytaj całość