Wielkie nazwiska w Jury Bocuse d'Or Poland 2019 

2019-12-01

Za nami wspaniały finał Bocuse d’Or Poland 2019, którego echa pobrzmiewają do dzisiaj. To wspaniałe wydarzenie zgromadziło ogromne rzesze publiczności, która przyszła obserwować nie tylko zmagania kulinarnych gigantów, ale również zobaczyć znakomitych szefów kuchni, światowego formatu, którzy wystąpili w roli arbitrów.

Za stołem jurorskim w Jury Degustacyjnym oraz przy boksach kandydatów w Jury Technicznym znaleźli się znakomici szefowie kuchni, autorytety ze świata wielkiej gastronomii. Nazwiska mówią same za siebie, dlatego jeszcze raz przypominamy wszystkich szefów, którzy dokonali oceny kandydatów polskiej selekcji Bocuse d’Or 2019.

JURY DEGUSTACYJNE:
Adam Chrząstowski - Przewodniczący konkursu, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland
Kurt Scheller – Honorowy Przewodniczący Jury, Akademia Kurta Schellera
- Emmanuel Renaut – Honorowy Przewodniczący Jury, posiadacz trzech gwiazdek Michelin - Flocons del Sel we Francji
- Robert SowaN31 By Robert Sowa w Warszawie
Dariusz Zahorański, Radisson Blu Sobieski w Warszawie
Marcin Filipkiewicz, Hotel Copernicus w Krakowie
Philip Tessier, Prezydent Bocuse d’Or Winners
Philippe Mille, posiadacz dwóch gwiazdek Michelin - Les Crayères we Francji
Mariusz Pieterwas, Krew i woda w Gdyni
Tomasz Purol, Blow Up Hall 5050 w Poznaniu
Dimitri Demjanov Prezydent Bocuse d’Or Estonia
Francis Cardenau  Prezydent Bocuse d’Or Dania

JURY TECHNICZNE:
Dominik Brodziak – Przewodniczący Jury technicznego, Panorama, Hotel Park 
Konrad Birek, Unilever Food Solutions
Krzysztof Gradzewicz, Radisson Hotel & Suites w Gdańsku
Maciej Majewski, La Brasserie Moderne w Warszawie
Marcin Soból, Prezes Euro-Toques
Rafał Targosz, ZaKładka w Krakowie

Wielkie podziękowania dla wszystkich jurorów, za ich profesjonalizm i jakże odpowiedzialną pracę przy dokonywaniu oceny kandydatów!

Przed nami kolejne wyzwanie jakim jest wyjazd do Tallina naszego kandydata Jakuba Kasprzaka, którego będzie wspierał w osiągnięciu sukcesu zespół mentorów, cały team Bocuse d’Or Poland oraz bez wątpienia ludzie związani z polską gastronomią. 

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Kolejny krok Bocuse d’Or Team Poland do Tallina!

    Poza ścisłym gronem, które pracuje z naszym kandydatem i jego pomocnikiem, w tym roku Akademia Bocuse d’Or Poland zaprosiła wielu znakomitych szefów kuchni, wybitne autorytety w branży gastronomicznej, którzy jako Chefs Patrons chętnie wspierają radą i doświadczeniem Jakuba podczas treningów. 

    2020-07-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Nowy termin Bocuse d'Or Europe 2020

    Sytuacja na świecie przechodzi obecnie w krytyczny etap, której przyczyna jest koronawirus Covid -19. Większość krajów boryka się z planami zamknięcia i restrykcji niektóre z nich zamykają granice.

    2020-03-25
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w europejskiej rozgrywce Bocuse d’Or

    Z nieskrywaną radością informujemy, iż Polska reprezentowana przez Jakuba Kasprzaka zakwalifikowała się do europejskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się w dniach 28-29 maja w Tallinie.

    2020-02-17
    Przeczytaj całość