Wielkie nazwiska w Jury Bocuse d'Or Poland 2019 

2019-12-01

Za nami wspaniały finał Bocuse d’Or Poland 2019, którego echa pobrzmiewają do dzisiaj. To wspaniałe wydarzenie zgromadziło ogromne rzesze publiczności, która przyszła obserwować nie tylko zmagania kulinarnych gigantów, ale również zobaczyć znakomitych szefów kuchni, światowego formatu, którzy wystąpili w roli arbitrów.

Za stołem jurorskim w Jury Degustacyjnym oraz przy boksach kandydatów w Jury Technicznym znaleźli się znakomici szefowie kuchni, autorytety ze świata wielkiej gastronomii. Nazwiska mówią same za siebie, dlatego jeszcze raz przypominamy wszystkich szefów, którzy dokonali oceny kandydatów polskiej selekcji Bocuse d’Or 2019.

JURY DEGUSTACYJNE:
Adam Chrząstowski - Przewodniczący konkursu, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland
Kurt Scheller – Honorowy Przewodniczący Jury, Akademia Kurta Schellera
- Emmanuel Renaut – Honorowy Przewodniczący Jury, posiadacz trzech gwiazdek Michelin - Flocons del Sel we Francji
- Robert SowaN31 By Robert Sowa w Warszawie
Dariusz Zahorański, Radisson Blu Sobieski w Warszawie
Marcin Filipkiewicz, Hotel Copernicus w Krakowie
Philip Tessier, Prezydent Bocuse d’Or Winners
Philippe Mille, posiadacz dwóch gwiazdek Michelin - Les Crayères we Francji
Mariusz Pieterwas, Krew i woda w Gdyni
Tomasz Purol, Blow Up Hall 5050 w Poznaniu
Dimitri Demjanov Prezydent Bocuse d’Or Estonia
Francis Cardenau  Prezydent Bocuse d’Or Dania

JURY TECHNICZNE:
Dominik Brodziak – Przewodniczący Jury technicznego, Panorama, Hotel Park 
Konrad Birek, Unilever Food Solutions
Krzysztof Gradzewicz, Radisson Hotel & Suites w Gdańsku
Maciej Majewski, La Brasserie Moderne w Warszawie
Marcin Soból, Prezes Euro-Toques
Rafał Targosz, ZaKładka w Krakowie

Wielkie podziękowania dla wszystkich jurorów, za ich profesjonalizm i jakże odpowiedzialną pracę przy dokonywaniu oceny kandydatów!

Przed nami kolejne wyzwanie jakim jest wyjazd do Tallina naszego kandydata Jakuba Kasprzaka, którego będzie wspierał w osiągnięciu sukcesu zespół mentorów, cały team Bocuse d’Or Poland oraz bez wątpienia ludzie związani z polską gastronomią. 

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024

    Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku

    2024-03-22
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 2024

    Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.

    2024-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Team Poland w drodze do Trondheim

    Przed nami kolejna edycja Bocuse d’Or Europe 2024, która będzie wielkim powrotem tej kontynentalnej selekcji na ziemie norweskie, 16 lat po pierwszym konkursie Bocuse d’Or Europe, który odbył się w Stavanger w 2008 roku. 

    2024-01-11
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2023!

    Kamil Tłuczek, szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique Rzeszów zwyciężył w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2023.

    2023-11-13
    Przeczytaj całość