Przeczytaj całość
Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Mamy świetną wiadomość! Patronat honorowy nad polską selekcją 2019 objęła organizacja najlepszych szefów kuchni na świecie Bocuse d’Or Winners!
Bocuse d’Or Winners – ekskluzywne stowarzyszenie najznakomitszych szefów kuchni na świecie, zwycięzców najlepszego konkursu kulinarnego - Bocuse d’Or. Powołane do życia w 2000 roku by wzmocnić powiązania między wszystkimi szefami, którzy w ciągu 32 lat stanęli na podium. Dzisiaj o jego sile stanowi 39 szefów kuchni z 11 krajów, którzy na co dzień są spadkobiercami spuścizny ś.p Paula Bocuse, którzy poprzez start w tym wyjątkowym konkursie zobowiązali się kontynuować jego dzieło.
Na czele stowarzyszenia stoi Phillip Tessier.
Wśród członków znajdują się światowej klasy szefowie kuchni (MOF), którzy są właścicielami, zarządzają czy pracują w najlepszych restauracjach na świecie wyróżnionymi gwiazdkami Michelin i czapkami Gaullt&Millau. Występują w roli trenerów, promotorów oraz zasiadają w Komitecie Wykonawczym Bocuse d’Or.
Współpraca z tą najbardziej ekskluzywną grupą światowej śmietanki kulinarnej to ogromne wyróżnienie dla naszej organizacji. A możliwość osobistego kontaktu z grupą szefów, która odwiedzi Polskę podczas naszej selekcji 2019 to wielki prestiż.
Bocuse d’Or Winners objęło Patronat Honorowy po raz pierwszy w historii Bocuse d’Or Poland!
Mamy świetną wiadomość! Patronat honorowy nad polską selekcją 2019 objęła organizacja najlepszych szefów kuchni na świecie Bocuse d’Or Winners!
Przeczytaj całość
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Przeczytaj całość
Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or.
Przeczytaj całość
Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025.
Przeczytaj całość
27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie.