Informacje o uczestniku: Grzegorz Miśta

Zdobywca II miejsca Bocuse d'Or Poland 2023

Szef kuchni w Hotelu Natura Residence Business&Spa w Siewierzu.
Grzegorz Miśta pochodzi z centrum Jury Krakowsko-Częstochowskiej – z Zawiercia. Swoją przygodę z gotowaniem zaczął 18 lat temu. Doświadczenie zdobywał w najlepszych hotelach i restauracjach w całej Polsce.  W swojej pracy lubi łączyć prostotę, stare zapomniane smaki i produkty z nowoczesnymi trendami, czasem bardzo kontrowersyjnymi. Lubi minimalizm, prostotę i dobrej jakości produkty, jest zwolennikiem kuchni polskiej i regionalnych produktów. Wyróżniony przez żółty przewodniK Gault&Millau 2017/2018/2019/2020 jedną czapką i Poland 100 Best Restaurants 2016/2017/2018/2019 - 3 sztućcami i w 2020 roku 4 sztućcami. 

Jest finalistą wielu konkursów kulinarnych: Arte Culinaria Italiana (2 miejsce), CHEF Culinary Cup 2016 (1 miejsce), CHEF Culinary Cup 2018, Kulinarne Mistrzostwa Polski by Robert Sowa (2 miejsce), Festiwal Kuchni Dworskiej w Dubiecku, Ogólnopolski Festiwial Kulinarny Borów Dolnośląskich “Ale Pasztet”, Mistrzostwa Polski w podawaniu Baraniny, Festiwal Kuchni Zbójnickiej.