Ruszają szkolenia w Akademii Bocuse d'Or Poland

2019-04-11

Jak mawiał o kucharzach Paul Bocuse, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni XX wieku – Jesteśmy pracownikami fizycznymi. Musimy się nauczyć naszego zawodu. Obejmuje to również mentoring, czyli naszym obowiązkiem jest przekazywać te naukę dalej. 

Dlatego na całym świecie powstały krajowe Akademie Bocuse d’Or, by edukować i wspomagać młodych kucharzy w ich codziennych działaniach. 
Dzielenie się swoimi umiejętnościami i doświadczeniem jest niezwykle cenną wartością.

W Polsce również została powołana do życia Akademia Bocuse d’Or Poland, która wspiera młodych adeptów sztuki kulinarnej i profesjonalnych szefów kuchni w codziennym rozwoju zawodowym. Jej celem jest ciągłe dążenie do perfekcji i rozwijanie znaczenia sztuki kulinarnej, a także organizowanie inicjatyw, które utrzymają prestiż konkursu Bocuse d'Or w Polsce.

Dlatego niezmiernie miło jest nam poinformować, iż właśnie ruszyły zapisy na KURSY PODSTAWOWE w Akademii Bocuse d’Or Poland. 
Zapraszamy serdecznie wszystkich młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy chcą poszerzać swoje horyzonty do wzięcia udziału w ciekawych warsztatach prowadzonych przez wybitnych szefów kuchni, autorytety w dziedzinie gastronomii. 

Akademia dąży do tego, by kariera młodych ludzi była bardziej znacząca i skuteczna, stąd propozycje szkoleń, które mają pobudzać ich do działania, dynamizować oraz rozwijać u nich wartości sztuki kulinarnej. 

Dlaczego Akademia Bocuse d’Or Poland? 
No, cóż Bocuse d’Or jest marką samą w sobie. To synonim doświadczenia, ogromnej wiedzy i niebywałych umiejętności, to również smak, kreatywność i nieograniczona wyobraźnia i fantazja kulinarna, której nie boją się puścić wodzy najlepsi szefowie kuchni na świecie. 

Zapisy oraz wszelkie informacje dotyczące szkoleń:

kontakt@bocusedorpoland.pl

Biuro Bocuse d’Or Poland: +48 605 505 205  

Adam Chrząstowski (Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland): +48 693 293 347

Terminy najbliższych szkoleń:

- 26-28.04.2019

- 17-19.05.2019

Czas trwania szkolenia– 3 dni (24 godziny) z 5 trenerami!

Miejsce:Warszawa 

Jak mawiał o kucharzach Paul Bocuse, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni XX wieku – Jesteśmy pracownikami fizycznymi. Musimy się nauczyć naszego zawodu. Obejmuje to również mentoring, czyli naszym obowiązkiem jest przekazywać te naukę dalej. 

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024

    Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku

    2024-03-22
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 2024

    Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.

    2024-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polska Organizacja Turystyczna Partnerem Team Poland 2024

    Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland 

    2024-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Team Poland w drodze do Trondheim

    Przed nami kolejna edycja Bocuse d’Or Europe 2024, która będzie wielkim powrotem tej kontynentalnej selekcji na ziemie norweskie, 16 lat po pierwszym konkursie Bocuse d’Or Europe, który odbył się w Stavanger w 2008 roku. 

    2024-01-11
    Przeczytaj całość